پنجمین دوره طرح آموزشی تجربی کیمیا نیز با سخنرانی مرحوم دکتر ترابی(مدیر وقت آموزش طرح کیمیا) در تاریخ شنبه 29 شهریورماه 99 آغاز شد. در مراسم افتتاحیه این دوره که در کارخانه نوآوری شهر شیراز برگزار شد، ایشان به تشریح هدف و برنامه کیمیا و بیان دلیل برگزاری طرح در جنوب کشور پرداختند.
روز اول
در کارگاههای آموزشی روز اول که متعاقب برنامه افتتاحیه و از ساعت 9 صبح آغاز شدند، جناب مهندس علیرضا جعفر به ارائه مطالبی پیرامون آشنایی با اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری پرداختند. در این کارگاه 4 ساعته مطالب و بینش جامعی در رابطه با معرفی فعالیت های این اکوسیستم پرداختند.
در ادامه کارگاه آموزشی روز اول جناب دکتر کریمیان اقبال به ارائه مطالبی پیرامون آشنایی با پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد پرداختند. در این کارگاه 4 ساعته مطالب و بینش جامعی در رابطه با معرفی پارکهای داخلی و بینالمللی و وضعیت کمی و کیفی مراکز مذکور ارائه شد.
روز دوم
با طرح مباحث اولیه و شناخت کلی فضای کسبوکار ایران، کیمیاییها در دومین روز از کارگاههای آموزشی با حضور دکتر بهزاد خاکباز مباحث جدیتر موردنیاز ایفای نقش در اکوسیستم کارآفرینی را آموخته و مرور کردند. کارگاه «مدل کسب و کار» در بخش عملی باتجربه عملیاتی و واقعی نگارش برنامه کسبوکار همراه بود.
در ادامه سرکار خانم مهناز رفعت ماه طی دو ساعت به معرفی مراکز رشد و شتابدهنده ها و همچنین کارکرد آنها در اکوسیستم کارآفرینی پرداختند. بهتبع شناخت عوامل و بازیگران اصلی این حوزه نقش بسزایی در تربیت نیروی انسانی جدید و کارآمد جهت فعالیت در این عرصه خواهد داشت.
روز سوم
در روز سوم از هفته اول آموزشهای حوزه کارآفرینی و نوآوری با ادامه بحث روشهای تهیه طرحهای کسبوکار توسط مهندس غلاملو همراه بود. بهتبع مهمترین آتیه مورد انتظار برای فعالیت دانشجویان کیمیاکالج در حوزه ارزیابی و کارشناسی ایده و طرحهای تجاری است و شنیدن تجربیات و آموختهها از کلام مدیر ارزیابی یکی از مهمترین نهادهای فعال در بخش کسبوکار فرصتی بینظیر و البته ارزشمند بود.
روز چهارم
در کارگاههای آموزشی تیپشناسی و شخصیت شناسی که در روز چهارم این دوره برگزار شد، آقای دکتر عماد خیاطی به طرح مباحث بسیار مفیدی در رابطه با نقش تیپهای شخصیتی در فضای استارتاپی و کارآفرینی پرداخته و با اجرای سناریوهای مختلف نحوه تعامل با افراد و شخصیتهای مختلف را طرح و بحث نمودند. تجربه برگزاری دوره های قبل طرح کیمیا حاکی از اهمیت بسزای این کارگاه در ایجاد شناخت افراد از سایرین و نیز فعالیت در محیط اشتراکی با ایدهها و اهداف مختلف بوده است. این کارگاه درواقع جلسه معارفه و آشنایی دانشجویان کیمیا پنج نیز بود و حدود 8 ساعت به طول انجامید.
روز پنجم
در روز پنجم از هفته اول آموزشی مرتضی قرائی تاریخچه و فعالیت های صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر را مطرح نمودند. صندوقهای خطرپذیر یا جسورانه یکی از مهمترین نهادهای تزریق سرمایه به اکوسیستم استارتاپی کشور هستند و به همین دلیل شناخت کافی آنها تأثیر زیادی بر تسلط کافی بر کارکرد نهادهای مختلف و فعال در حوزه کارآفرینی و نوآوری کشور و جهان دارد.
روز ششم
در ادامه کارگاههای آموزشی، در آخرین روز از هفته اول با حضور جناب آقای حسان اعتمادی از اصول و تکنیکهای بازاریابی صحبت شد و تجربیات ارزشمند خود به عنوان مشاور و مدیر بازاریابی چندین کسب و کار نوپا، زمینه خوبی برای انتقال تجربیات و طرح مباحث مرتبط با بازاریابی را فراهم آورد.
روز اول
به دنبال دورههای آموزشی هفته اول که حول موضوعات عمومی و کلیات فعالیت در اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی بود، در هفته دوم دوره آموزشی، به موضوع «کار تیمی» رسیدیم. این کلاس که غالباً بهصورت عملی و البته در 8 ساعت برگزار شد به یکی از موضوعات مهم فعالیت در اکوسیستم پویای کارآفرینی، نوآوری و فناوری یعنی کار تیمی و کیفیتهای رفتار جمعی و جمعگرایی پرداخت. نوع و چارچوب فعال این کارگاه باعث شد دانشجویان کیمیا کالج با میل و اشتیاق زیادی به مشارکت در آن مبادرت نمایند.
روز دوم
در دومین روز آقای امیر محمدی به موضوع بسیار مهم “قراردادهای سرمایه گذاری خطرپذیر” پرداخته و آموختهها و تجربیات خود درباره چندوچون قراردادهای استارتاپی و نحوه تعامل حقوقی استارتاپها در قراردادها و همکاریهای مربوطه را طرح و بحث کردند.
روز سوم
در سومین روز از کارگاه آموزشی این هفته به موضوع «تجاریسازی فناوری» پرداخته شد. این کارگاه بهطور عمده بر محور انتقال و بیان تجربیات مدرس باسابقه این حوزه بود که در ابتدا با ارائه تعریفی از تجاریسازی آن را مبتنی بر خلق ثروت از ایدهها و فناوریها توصیف کرده و فرآیندها و مبانی تجاریسازی و روشهایی چون جایگزینی و ابداع را طرح و بحث نمودند. این کارگاه 8 ساعته دید و چشمانداز بسیار خوبی را برای دانشجویان کیمیا به همراه داشت.
روز چهارم
در روز چهارم از کارگاه آموزشی «آشنایی با شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI)» همراه بودیم که توسط خانم میترا کشاورز ارائه شد. این کارگاه نیز دربردارنده مباحث کلیدی حوزه فعالیتی استارتاپها و کارآفرینی بوده و به همین دلیل نقش کلیدی در دانش فنی فعالیت در این حوزه ایفا میکند. شاخصهای کلیدی عملکرد درواقع سنجههایی برای ارزیابی وضعیت کسبوکارها و تصمیمگیری در مورد برنامههای آتی در مورد آنهاست.
در ادامه همین روز، محمدحسن شهرمیانی به موضوع “تیمسازی و منابعانسانی در استارتاپها” پرداخت. وی با بیانی شیوا و جذاب سالها تجربه خود در این حوزه را با دانشجویان کیمیا به اشتراک گذاشت. تبعا بحث منابعانسانی از مهمترین معیارهای سنجش توانمندیهای تیمهای استارتاپی و ارزیابی قابلیتهای آنهاست.
روز پنجم
در پنجمین روز برگزاری از مجموعه کارگاههای هفته دوم، کارگاه آموزشی «اصول و فنون مذاکره» با ارائه حامد اوالی، این فصل آموزشی که بهصورت عمدتاً عملیاتی و با مشارکت دانشجویان در سناریوهای مختلف مذاکره و موفقیت در دستیابی به اهداف از این طریق همراه بود، توانست اهمیت مذاکره را به دانشجویان نشان داده و به آنها در تجربیات آتی یاری برساند.
روز ششم
در آخرین روز از هفته دوم کارگاه ها با دوره آموزشی «آشنایی با ارزشگذاری استارتاپها» با حضور آقای محمدرضا فرحی همراه بودیم. ایشان در این دوره با طرح مبانی ارزشگذاری و مطالعات موردی به تکمیل آموختههای پیشین در رابطه با ارزیابی مدل و طرح کسبوکار پرداختند. بحث ارزشگذاری از موضوعات مهم در فضای استارتاپی و کسبوکارهای دانشبنیان است.